Kalifornien med Las vegas, Grand Canyon | Euroresor Travel Group

Kalifornien med Las vegas, Grand Canyon

KALIFORNIEN MED SAN FRANSISCO, MONTEREY, HIGHWAY ONE, SANTA YNEZ VALLEY, LOS ANGELES, GRAND CANYON, LAS VEGAS mm

”If you are going to San Fransisco…..”  så börjar sången som uppmanar oss att bära en blomma i håret. Med eller utan blomma så kan vi i alla fall utlova en mycket upplevelserik Kalifornien-resa!

I San Francisco finns ett genuint Chinatown, de 280 m höga skyskraporna Twin Peaks, det berömda hamnområdet Fisherman’s warf och givetvis det mest berömda besöksmålet – pir 39 där det ofta ligger sjölejon och solar. I stadsrundturen ingår att vi får åka linbana. Vi åker ut till fängelseön Alcatraz. En heldag ägnas åt de berömda vinodlingsdistrikten i nordost och vi passar på att besöka två eller tre vingårdar. Sedan åker vi norrut över Golden Gate-bron och tittar på de jättestora redwood-träden i Muir Woods och stannar till i den pittoreska fiskebyn Sausalito. Troligen tar vi sedan färjan tillbaks till San Fransisco.

 

Färden går vidare söderut mot Los Angeles. Den snabbare inlandsvägen tar ca 8 timmar men vi kommer istället att använda tre dagar längs den vackra och världsberömda kustvägen Highway One. I Monterey besöker vi det fantastiska akvariet som ligger på Canary Row; ett av världens bästa!

Med sikte mot den danskinspirerade lilla staden Solvang fortsätter vi söderut, längs Hwy 1, genom Carmel, där Clint Eastwood var borgmästare ett par år. Vi tillbringar en natt i Solvang, grundad av danskar år 1911. Nästföljande dag stannar vi till i vingården Gainy Vineyard Winery i Santa Ynez Valley och lär oss vad det är för skillnad på dessa viner jämfört med de i Sonoma och Napa Valley. Sedan åker vi genom Malibou med sina fina stränder och lyxboende – gräddhyllor i världsklass. Dag 7 avslutas med ett besök i Downtown Los Angeles. I LA gör vi nedslag både i Beverly Hills och Santa Monica. Vi stannar till i det vackra parkområdet som rymmer en del av multimiljardären J Paul Getty’s samlingar. Stadsrundturen fortsätter i Hollywood med bl a Dolby Theatre (hette tidigare Kodak Theatre) där Oscarsstatyetterna delas ut. Sedan far vi till Universal Studios som är det mest besökta turistmålet i Los Angeles.

Dag 10 styr vår buss mot nordost över Klippiga Bergen till Las Vegas i Nevadaöknen. Väl framme på eftermiddagen gör vi först en runda längs huvudgatan, the Strip, och lär oss var alla märkliga hotell ligger. På kvällen har vi biljetter till en av showerna som Las Vegas är så berömt för!

Av alla höjdpunkter på resan så är kanske äventyret dag 11 det vi kommer att minnas bäst. På Las Vegas flygplats stiger vi ombord på ett Vista Line Twin Otter flygplan som under en dryg timme tar oss till och över Grand Canyon. Såväl Coloradofloden som Hoover Dam kommer vi att få se. Vi flyger över detta ett av naturens sjunde underverk och får en uppfattning om hur gigantisk stor och spännande den är. Vid södra kanten (South Rim) landar vi och åker sedan en sightseeingtur med buss som stannar på 2-3 platser så att vi kan se och fotografera ordentligt.

Innan hemresan kommer vi att få tid för egna aktiviteter. Avskedsmiddag ingår!

 

[spoiler]Reseprogram Dag för dag

Kalifornien + Las Vegas och Grand Canyon

Söndag 2 mars – lördag 15 mars 2014 (14 dagar)

(F,L,M)= Frukost, Lunch, Middag

 

Dag 1. Söndag 2 mars. Arlanda – San Francisco (L,M)

Vi flyger från Arlanda på morgonen och kommer fram till San Francisco sent på eftermiddagen samma dag. LUNCH hoppas vi serveras på planet, annars finns säkert möjligheten att köpa. Tidsskillnaden är nio timmar och vi är framme i tid för MIDDAG som vi äter nära hotellet innan vi äntligen får gå och lägga oss.

Natt i San Francisco.

Comfort Inn by the Bay 3*

www.sanfranciscocomfortinn.com

 

Dag 2. Måndag 3 mars. San Francisco (F,L,M)

FRUKOST

Dagen börjar med en stadsrundtur i denna spännande och kontrastrika stad. Här finns världens krokigaste gata, Lombard Street och många andra branta gator som vi sett på biljakter i olika filmer. Golden Gatebron byggdes 1937 och var länge värdens längsta hängbro – den är 70 meter längre än Högakustenbron. I San Francisco finns också ett genuint Chinatown, de 280 m höga skyskraporna Twin Peaks och det berömda hamnområdet Fisherman’s warf, som är San Franciscos främsta turistkvarter. Mest berömd är pir 39 där det ofta ligger sjölejon och solar. I stadsrundturen

ingår att vi får åka linbana. LUNCH

På eftermiddagen tar vi båten från pir 33 och åker ut till ön Alcatraz, för oss mest känt för sitt fängelse som var i bruk 1933 – 1963. Fängelset betraktades som ett av världens mest rymningssäkra på grund av att det omgavs av iskallt vatten med starka strömmar.  När vi kommer tillbaka till fastlandet hinner vi kanske få ett par timmar på egen hand innan det är dags för

MIDDAG

Natt i San Francisco.

Comfort Inn by the Bay 3*

 

Dag 3. Tisdag 4 mars. San Francisco och vindistrikten (F,L,M)

FRUKOST.

Idag åker vi mot nordost några mil till USA:s mest kända vindistrikt, Napa Valley och Sonoma Valley. Vi besöker två eller tre vingårdar, bl a Domaine Carneros Winery och får lära oss om hur man producerar vin här och förstås en liten provsmakning. Flera viner härifrån går att köpa på Systembolaget hemma.

LUNCH äter vi på en av gårdarna som Picnic, V. Sattui Winery där vi även får en introduktion samt provsmakning.

Efter en heldag i vindalarna kör vi tillbaka till San Francisco.

MIDDAG

Natt i San Francisco.

Comfort Inn by the Bay 3*

 

Dag 4. Onsdag 5 mars. San Francisco med omnejd (F,L,M)

FRUKOST. Vi åker norrut över Golden Gatebron och tittar på de jättestora redwood-träden i Muir Woods ett par mil utanför San Francisco. Förr var det en smal remsa med redwoodskog längs hela Kaliforniens kust, men idag är det nästan bara Muir Woods kvar. Det äldsta trädet här är 1200 år gammalt och ”medelåldern” omkring 700 år. På tillbakavägen stannar vi till i den pittoreska fiskebyn Sausalito och när vi och strosat klart på gatorna så åker vi färja tillbaka till San Francisco och Fisherman’s Wharf.

LUNCH

På eftermiddagen får vi äntligen lite egen tid då vi kan shoppa, åka spårvagn eller bara strosa omkring.

MIDDAG

Natt i San Francisco.

Comfort Inn by the Bay 3*

 

Dag 5. Torsdag 6 mars. Highway One, San Francisco – Monterey (F,L,M)

FRUKOST

Vi checkar ut från hotellet och åker med vår buss söderut mot Los Angeles. Den snabbare inlandsvägen tar ca 8 timmar men vi kommer istället att använda tre dagar längs den vackra och världsberömda kustvägen Highway One.

LUNCH efter vägen.

I Monterey besöker vi det fantastiska akvariet som ligger på Canary Row; akvariet ska vara ett av världens bästa enligt turistbroschyrerna. Canary Row var förr i världen centrum för sardinindustrin som John Stenbeck skildrade i en av sina böcker. Vi kör också panoramavägen ”17 mile drive” som löper längs halvön vid Monterey, och vi får en glimt av den berömda golfbanan Pebble Beach. Sedan kanske vi tar en promenad till piren i Monterey och hälsar på sälarna som brukar ligga där.

MIDDAG ikväll blir BBQ på hotellet.

Natt i Monterey

Lighthouse Lodge and Cottages 3*

www.lighthouselodgecottages.com

 

Dag 6. Fredag 7 mars. Highway One, Monterey – Santa Maria (S M Inn 3*, Historic rooms), Solvang (F,LM)

FRUKOST

Färden går vidare på Hwy 1, genom Carmel, där Clint Eastwood var borgmästare ett par år under 1980-talet. LUNCH

På eftermiddagen når vi via big Sur, Hearst Castle som var den amerikanske tidningsmagnaten Randolf Hearts palatsliknande residens. Han byggde sitt påkostade hem högt uppe bland kullarna och fyllde det med ovärderliga samlingar av konst och antikviteter. Efter ytterligare ett par timmars bussresa är vi framme i Solvang, staden som grundats av danskarna 1911 och som numera är en turistattraktion med väderkvarnar, typisk gammal dansk arkitektur och danska produkter.

MIDDAG

 

Santa Maria Inn 3*

Historic rooms

www.santamariainn.com

 

Dag 7. Lördag 8 mars. Highway One, Solvang) Santa Maria – Los Angeles (F,L,M)

FRUKOST

Vi börjar dagen med besök på vingården Gainy Vineyard Winery  i Santa Ynez Valley och lär oss vad det är för skillnad på dessa viner jämfört med de i Sonoma och Napa Valley. Sedan fortsätter vi till Santa Barbara och bekantar oss lite med den trevliga staden som har en vacker stadskärna i spansk stil och en fin strandpromenad.

LUNCH

Vi passerar Malibu, där många berömda personer har sina bostäder och vi ser flera av de fina stränder som Los Angeles-området är så känt för, innan vi besöker Downtown Los Angeles.

MIDDAG.

Natt i Los Angeles.

Figueroa Hotel 3*

www.figueroahotel.com

 

Dag 8. Söndag 9 mars. Los Angeles (F,L,M)

FRUKOST

Los Angeles är en oerhört vidsträckt stad och avstånden enorma. Idag koncentrerar vi oss på Los Angeles Downtown, Beverly Hills och Santa Monica. I Beverly Hills finns en av världens mest kända shoppinggator, Rodeo Drive där de allra rikaste gör sina inköp. Santa Monica är en stadsdel för de hyfsat rika och ligger vid kusten. Därifrån åker vi till The Getty Center Museum.

LUNCH

J Paul Getty startade företaget Getty Oil Company och blev extremt rik. Han samlade på konst och antikviteter och när han dog lämnade han en rejäl summa pengar till att starta ett museum med hans samlingar. Vi stannar till i det vackra parkområdet och bland samlingarna av europeisk bildkonst, skulptur och konsthantverk. Sedan fortsätter vi till västra förorten Venice och Santa Monica där vi tar en tidig middag vid den berömda piren.

MIDDAG

Natt i Los Angeles.

Figueroa Hotel 3*

 

Dag 9. Måndag 10 mars. Los Angeles (F,L,M)

FRUKOST

Stadsrundturen fortsätter i Hollywood och vi tittar på Chinese Theatre där de stora stjärnornas hand- och fotavtryck finns och Dolby Theatre (hette tidigare Kodak Theatre) där Oscarsstatyetterna delas ut. Sedan far vi till Universal Studios som är det mest besökta turistmålet i Los Angeles.

LUNCH

På eftermiddagen gör vi en rundtur genom filmstudierna och det finns kanske också tid för någon åkattraktion på det stora nöjesfältet här.

MIDDAG

Natt i Los Angeles.

Figueroa Hotel 3*

 

Dag 10. Tisdag 11 mars. Los Angeles – Las Vegas (F,L,M)

FRUKOST

Vi vinkar farväl till Los Angeles och åker med vår buss mot nordost över Klippiga Bergen till Las Vegas i Nevadaöknen.

LUNCH efter vägen.

När vi kommer fram på eftermiddagen gör vi först en runda längs huvudgatan, the Strip, och lär oss var alla de märkliga hotellen ligger: det egyptiska Luxor, det italienska Venice med riktiga gondoler i kanaler på andra våningen, Circus som har en hel berg- och dalbana inne i hotellet, Treasure Island med sjörövarskepp i naturlig storlek som avfyrar sina kanoner med jämna mellanrum och så vidare.

MIDDAG. Buffé på vårt hotell

På kvällen har vi biljetter till en av showerna som Las Vegas är så berömt för.

 

Natt i Las Vegas.

Excalibur Hotel & Casino 3*

www.excalibur.com

 

Dag 11. Onsdag 12 mars. Las Vegas – Grand Canyon – Las Vegas (F,L,M)

FRUKOST

Av alla höjdpunkter på resan så är kanske ändå dagens äventyr det vi kommer att minnas bäst. På Las Vegas flygplats stiger vi ombord på ett Vista Line Twin Otter flygplan som under en dryg timme tar oss till och över Grand Canyon. Vi flyger över detta ett av naturens sjunde underverk och får en uppfattning om hur gigantisk stor och spännande den är. Vid södra kanten (South Rim) landar vi och åker sedan en sightseeingtur med buss som stannar på 2-3 platser så att vi kan se och fotografera ordentligt.

LUNCH i närheten av Grand Canyon

Under flygturen dit och/eller tillbaka kommer vi att se Coloradofloden, som genom åren har gröpt ur denna del till världens största Canyon. Vi kommer också att se Hoover Dam som säkrar tillgången på vatten och elektricitet till större delen av södra Kalifornien och Arizona. Lake Mead heter den konstgjorda sjö som dammbyggnaden dämmer upp.

Tillbaka i Las Vegas får vi nog någon timme på egen hand.

MIDDAG

Natt i Las Vegas

Excalibur Hotel & Casino 3*

 

Dag 12. Torsdag 13 mars. Las Vegas. (F,M)

FRUKOST

Dagen blir troligen till egen disposition eller kanske att vi organiserar någon utflykt. Det finns till exempel ett bra Outlet för den som vill shoppa. Annars finns det hur mycket som helst att se och göra på de spektakulära hotellen, både utanför och inuti. Eftersom vi kommer att vara på olika ställen under dagen är det mest praktiskt att var och en fixar sin egen lunch. På kvällen samlas vi sedan för en avskedsmiddag.

MIDDAG

Natt i Las Vegas

Excalibur Hotel & Casino 3*

 

Dag 13. Fredag 14 mars. Las Vegas – hemåt (F)

FRUKOST

Sedan måste vi lämna denna fantastiska stad och detta fantastiska land och påbörja hemresan. Nu blir tidsskillnaden åt andra hållet så att vi ”förlorar” nio timmar. Det innebär att vi påbörjar hemresan onsdag morgon och kommer till Sverige först ett dygn senare. Lunch och middag serveras på något av planen, men det kan hända att vi måste stoppa i oss något själva på flygplatserna också.

 

Dag 14. Lördag 15 mars. Till Sverige (F)

Ankomst  Arlanda.  FRUKOST troligen på flyget.

[/spoiler]

 

Viktiga fördelar

 • 3/4-stjärniga topphotell hela resan
 • Svensktalande färdledare
 • Alla i programmet nämnda utflykter med transporter, måltider (frukost, lunch, middag – inklusive måltidsdryck) och inträden – allt i toppkvalitet!
 • Alla flygskatter, flygplatsavgifter och kända flygbränslehöjningar ingår
 • Hög servicenivå!
 • Kontakt

  Jourtel 0728 545388

  info@euroresor.se

 • Kontakt

  Euro Resor


  Uppsalavägen 173
  857 31 Sundsvall.
  Jourtel. 0728 – 54 53 88


  Svartbäcksgatan 23
  753 32 Uppsala
  Tel. 018 – 14 35 00
  Jourtel. 0728 – 54 53 88

  1A Euro Resor AB
  E-post: info@euroresor.se
  Facebook: Euro Resor
  Twitter: Euroresor
  Instagram: euroresor
  Org-nr: 556526-6359

 • Traveller Theme • Copyright © 2023 IPSI Media