Botanisk resa till Yunnan

botanisk resa

Peking – Kunming – Dali – Lijiang – Judian – Benzilan – Shangrila

Upplev ett av världens mest artrika områden!

Följ med Magnus Lidén, Sveriges främsta expert på kinesiska växter på en unik botanisk resa & upptäcktsfärd! Magnus Lidén är docent och forskare vid botaniska trädgården i Uppsala och har under egna forskningsresor i Sydvästra Kina och Yunnan hittat många okända arter inom sitt specialområde nunneörter. Magnus Lidén är en flitigt anlitad föredragshållare och om du har en egen trädgård kanske du känner honom genom hans populära böcker och artiklar om jordröksfamiljens odlade växter.

Nordvästra Yunnan är ett av världens artrikaste tempererade flora-områden, med djupa floddalar mellan berg på 5 000 m och mer. Vi kommer att gå genom subtropisk terräng upp till höga rasmarker och se massor av växter och blommor på vägen. Magnus Lidén visar oss släkten vi känner igen från vår egen flora – liljor, rhododendron och vivor – från rabatter och stenpartier – incarvilleor, kuddvivor, gentianor – men också många nya bekantskaper.

Under resan färdas du genom en mångfacetterad och spännande del av Kina som är rik på naturresurser, miljöer och folkslag.

  • Ciceron på resan: Magnus Lidén (foto t.h.)!botanisk resa
  • Reguljärt flyg Stockholm – Peking!
  • Peking, Kunming, Dali, Lijiang, Judian, Benzilan, Shangrila!
  • Spännande bergsexkursioner!
  • Perfekt sommarklimat i subtropiska områden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa botanikresa är planerad till sommaren 2016. Intresserad? Fyll i vårt formulär för intresseanmälan. Vi tar sedan kontakt med dig för ytterligare information om resan.