Bra att veta

Table of Contents

Bra att veta

På följande sidor finner du sånt som du bör veta om resor som allmänna resevillkor, fakta om Kina och spännande att läsa om andra resmål, samt en hel del smått & gott inför resan.

Vi hjälper dig med all information vi kan om våra resmål så att du får ut det mesta av din resa! Vi hjälper dig att planera din resa väl. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor och funderingar, antingen om våra resor eller om innehållet på sidorna.

 

FAQs

 

Q1.Finns det eluttag som passar?

Svar:Ja, i Kina finns det på så gott som alla våra hotell ”två hål i väggen” och utspänningen är densamma som i Sverige. Vid resor till många andra länder, som exempelvis Sydafrika, behöver man en adapter. Dessa finns att köpa på plats, man oftast kan man låna gratis på våra hotell.

 

Q2.Hur mycket får jag ta med mig hem?

Svar:Du har normalt 30 KG på din biljett + handbagage 5kg när vi flyger med Air China. Se din biljett för exakt information. Tänk på att vätskor och vassa föremål inte får föras genom säkerhetskontroller tex om du ska byta plan.

 

Q3.Vad är det för klimat i Kina?

Svar:Kina är ett stort land med flera klimatzoner. I norra Kina är vintrarna kalla med snö och frost. I södraste Kina är det tropiskt klimat med sol och värme året runt. Mer information om klimat och väder för en särskild plats finns här.

 

Q4.Måste jag vaccinera mig när jag åker till Kina?

Svar:För den som bara reser till Pekingområdet behövs normalt inga särskilda vaccin utöver det grundskydd man får i Sverige. Den som ska resa runt i Kina eller Asien bör ringa länets vaccinationscentral för att kontrollera vad som eventuellt kan behövas. Ett skydd som alltid bör finnas på resan är mot Hepatit A.