Kinaresor Shanghai Peking med Euro Resor/Resortillkina fd EurooChinaeuroresor.se Kinaresor Shanghai Peking med Euro Resor/Resortillkina fd EurooChina

Kinaresor Shanghai Peking

es source=”galleries” container_ids=”69″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”800″ gallery_height=”600″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”2″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Visa miniatyrer]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Kinaresan Shanghai Peking – bilder

Kinaresor Shanghai Peking

är en mycket trevlig resa och en omvänd variant av vår uppskattade resa Vackra Kina. Som namnet

Kinaresor Shanghai Peking

skvallrar om, går våra Kinaresor Shanghai Peking bland annat till två av världens ”hetaste” städer, Shanghai och Peking. Vi besöker även de vackra vattenstäderna Suzhou och Zhouzhuang. Zhouzhuang är en riktig pärla med alla sina hus från Ming- och Qingdynastierna. Staden genomkorsas av kanaler och omges av fem sjöar. Så här inleder Willmaguide sin beskrivning av Zhouzhuang: ”Om nu Tongli är mysigt så är Zhouzhuang ännu bättre! Staden som är 900 år gammal är i sanning bland det mest pittoreska du kan finna i Kina och en riktig pärla. Allt är perfekt – de uråldriga stenbroarna, kanalerna med sitt gröna vatten, de uråldriga vitrappade husen och tehusen för att bara nämna något. Som grädde på moset /…/”. Osv

Varför välja resan ”Kinaresor Shanghai Peking”?

Vill du uppleva vindlande kanaler genom bördiga landskap och sjösystem i en värd bortom vår vardag? Uppskattar du vacker och dramatisk arkitektur? Tycker du om fantasifulla och optimalt genomtänkta trädgårdar? Då är detta Kinaresan just för dig. Förutom vårt blandade program i Peking som avslutar resan, besöker vi världsmetropolen Shanghai, Suzhou (”Österns Venedig”) och följer därifrån kejsarkanalen söderut längs kanalsystemen i det bördiga slättlandskapet till pittoreska Zhouzhuang.

Allmänt om Kinaresor Shanghai Peking:

Kinaresor Shanghai Peking

passar alla åldersgrupper och börjar i Shanghai med en tågresa med Maglev, höghastighetståget från Pudongflygplatsen, in mot Shanghais östra centrum, Pudong. Efter bara 8 minuter är vi framme och har då nosat i hastigheter runt 432 km i timmen. I Shanghai bländas man lätt av dagens toppmoderna affärs-, finans- och nöjesdistrikt.
I vattenlandskapen i Östra Kina njuter vi av de vackra odlingslandskapen, kanalsystemen och trädgårdarna. Efter de inledande dagarna i Shanghai, Suzhou och Zhouzhuang tar vi oss till Peking genom att åka snabbtåget. Till skillnad från Magleftåget (magnettåget) så går detta tåg på räls och ”bara” i ca 300 km i timmen.

Lika mycket shopping och nöje som i Shanghai ges i Peking,

Beijing

på Kinesiska. Den pulserande, historiska och händelsefyllda 25-miljonersstaden Peking, är fylld med kulturskatter. Peking som även är Kinas politiska centrum är något mindre än Shanghai till folkmängd, men trots myndigheternas försök att bromsa takten växer Peking fortfarande så det knakar.
I resan ingår två stycken fantastiska kvällsshower: Akrobatiken i Shanghai och Kinas bästa Kung-Fu-show i Peking, på Röda Teatern. På kort tid hinner vi uppleva väldigt mycket av det väldiga och kontrastfyllda jättelandet Kina.

INGA MELLANHÄNDER – Peking Shanghai säljs, liksom alla våra resor, direkt till kund

Ta en titt på våra researrangemang så ser du att du får bättre kvalité och mer – till lägre priser – med våra resor till Kina! Hur är det möjligt? Jo, vi har genom våra unika kontakter i Kina ett långt samarbete med några av de absolut bästa kinesiska researrangörerna. Vi säljer endast direkt till kund, egna resor – inga mellanhänder! Mellanskillnaden är din! Vi kan därför samtidigt höja kvaliteten på resorna och ge OSLAGBART MEST FÖR PENGARNA!

Platser vi besöker under Kinaresan Shanghai Peking

SHANGHAI – SUZHOU – ZHOUZHUANG – PEKING

Reseprogram dag för dag, Kinaresor Shanghai Peking som PDF: Program Shanghai Peking_2022

Klicka här för att se avresedatum och boka. Ps Om du använder mobilen behöver du först scrolla till längst ned och klicka på ”Visa fullständig storlek” – därefter går det att öppna undersidor.

Läs mer: Program Kinaresor Shanghai Peking dag för dag:

Visa Programmet Dag för Dag

För Kinaresor Shanghai Peking erbjuder vi:

☺Allsidigt Utflyktspaket med bl a 2 kvällsföreställningar. Helpension.

Vi garanterar bästa möjliga kvalité och ärlighet mot våra kunder

☺Hotell under Kinaresor Shanghai Peking:

Peking (Beijing): ****Howard Johnson Paragon Hotel alt annat minst 4-stj
Shanghai: *****Sunrise on the Bund Hotel

☺Personlig service

Vi servar våra resenärer före, under och efter resan. Erfarna och engagerade guider/reseledare ser till att du får ut det mesta och bästa av din resa.

☺Priser för Kinaresor Shanghai Peking:

Ord. 18380:-/person 2018, 18680:-/P 2019. Se även Resedatum Kinaresan Shanghai och Peking

Ingår, ingår ej, i priset för Kinaresor Shanghai Peking:

Ingår i resorna Kinaresor Shanghai Peking:

*Reguljärt flyg Stockholm-Shanghai-Beijing-Stockholm t/r i ekonomiklass
*Måltid och dryck ombord
*Bussresor och tågresor i Kina
*Alla flygskatter och säkerhetsavgifter i Kina
*Del i dubbelrum med frukost
*Lunch och middag med måltidsdryck alla programdagar
*Svensktalande erfaren reseledare under hela resan i Kina
*Lokal reseguide på varje resmål
*Alla inträden och kvällsaktiviteter nämnda i programmet
*Alla utflykter nämnda i programmet
*Statliga resegarantier
*Willmaguiden Beijing
*Informationspaket från Euro Resor

Ingår ej i resorna Kinaresor Shanghai Peking:

*Eventuella personliga utlägg
*Visum till Kina
*Personliga försäkringar
*Dricks till guider och chaufförer

Nedan finns mer information och fakta om Kinaresor Shanghai Peking:

Höjdpunkter i Kinaresor Shanghai Peking:

Peking:
Kinesiska muren, Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Sommarpalatset, Kungfu-show på Röda Teatern, Hutongområde med Rickshaw Tour och familjebesök, Sommarpalatset, Himmelens tempel (Inklusive Bönehallen, Den heliga vägen, Himmelens altare, Himmelska valvet med Ekomuren och Solaltaret), lokal prutmarknad, Pekinganka

Suzhou:
Sidenframställning

Zhouzhuang:
Kejsarkanalens vattenvägar, Tvillingbroarna, Shen’s residens.

Shanghai:
Renmintorget, Magnettåget Maglev, Yuyuan-trädgården, China Town, Téprovning, Tianzifang, Matmarknad, Matlagningskurs, Strandpromenaden Bunden, Akrobatikshow, Båttur på Huangpu-floden, World Financial Center.

Enkelrumstillägg för Kinaresor Shanghai Peking kostar 2885:-. Del i dubbelrum kan oftast ordnas för den som så önskar.

Barnrabatt för Kinaresor Shanghai Peking 20 % för barn i åldern 2-11 som reser med fullt betalande och sover i förälders säng. För extrabädd tillkommer visst tillägg.

Förlängning av resan Kinaresor Shanghai Peking:
Extradagar i Peking på hotell kostar, med del i dubbelrum inklusive frukost, från 350 kr/person. Förlängning måste beställas i samband med bokningen av resan. Tilläggsdagar kan även göras för andra orter än Peking. Vid förlängning tillkommer transfer till flygplatsen (taxi ca 80-100 Yuan = ca 55-65 kr /person om två åker).

Fakta om platserna i Kinaresor Shanghai Peking:

Fakta om Peking:

Peking eller Beijing (med betydelsen ”Norra huvudstaden”) är huvudstad i Folkrepubliken Kina. Det har varit Kinas huvudstad sedan oktober 1949, och innan dess i ett antal andra kortare eller längre perioder. Peking är också en av de fyra kinesiska storstadsområdena som står direkt under landets centrala förvaltning vilket innebär att staden är statligt reglerad. De övriga är Shanghai, Tianjin och Chongqing.

I centrala Peking bodde 1 januari 2007 7,6 miljoner människor. I hela storstadsområdet levde 17,43 miljoner, varav 12,03 miljoner var registrerade som permanent bosatta, och 5,4 miljoner var tillfälligt bosatta (liudong rénkou).
Källa: Euro Resor och Wikipedia

Idag uppskattar man antalet invånare i Peking till ca 25 miljoner. De styrande har sedan 2014 infört en rad restriktioner för att försöka begränsa den snabba folkökningen då det anses ohållbart bland annat ur miljöhänseende. Om ökningen inte bromsas så uppskattas Peking växa till närmare 50 miljoner människor år 2050. Storstadsområdet är till ytan ungefär lika stort som Belgien. I början av 2018 rapporterades att befolkningsökningen har avstannat och målsättningen är att få ner invånarantalet till ca 20 miljoner.

Peking är Kinas politiska och kulturella centrum, medan Kinas möjligen folkrikaste tätort, Shanghai, fortfarande kan sägas vara landets ekonomiska centrum, i skarp konkurrens med Hongkong. Under hela sin långa historia har Peking utvecklat ett mångsidigt och unikt kulturarv. Mest välkänt är Himmelska fridens port (Tian’anmén) och det kejserliga palatset och templen i Förbjudna staden, som sedan 1987 finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv. På världsarvslistan återfinns även Himmelens tempel, Sommarpalatset, Lamatemplet Yonghegong och Konfuciustemplet.

Utanför staden, men fortfarande inom dess politiska gränser, finns också ett antal imponerande och praktfulla kulturarv, som den kinesiska muren i norr och nordväst, och Minggravarna. Den kinesiska staten har en egen förteckning över nationella, historiska minnen och kulturskatter under statligt skydd, vilken innehåller 98 byggnader, anläggningar eller andra objekt i Peking.

Peking var värdstad för de Olympiska sommarspelen 2008

. En OS-stadsdel byggdes upp strax norr om stadskärnan. Majoriteten av idrottsverksamheten ägde rum där, även om vissa grenar hölls i andra städer inklusive fotboll (i Qinhuangdao, Shanghai, Shenyang och Tianjin), ridning (i Hongkong) och segling (utanför kuststaden Qingdao i Shandong-provinsen). I augusti år 2015 arrangerades i samma arenor VM i friidrott. Även dessa spel var mycket välorganiserade.

Vårt fyrstjärniga ordinarie hotell Howard Johnsson Paragon Hotell, ligger på promenadavstånd till flera av Pekings populäraste shoppingstråk och nedgång till Metro alldeles i anslutning till hotellet, se Pekingkartan nedan.

Att resa till Peking

Vi reser ofta med Air China, ett bra och säkert flygbolag, som också är det enda direktflyget mellan Peking och Stockholm. Vi reser även gärna med bolag som SAS, Finnair, KLM och Lufthansa.

Att resa direkt till Peking med Air China tar lite drygt 8 timmar från Stockholm till Peking och på grund av luftströmmar tar det ungefär en halvtimme längre den motsatta vägen. Andra flygbolag tar längre tid till Peking eftersom de gör en mellanlandning, i regel på flygplatsen närmast huvudstaden i bolagets ursprungsland.

Shopping i Peking

Shoppingtips (OBS! Pruta överallt utom i vissa statliga, ”riktiga” affärer)

红桥市场 Hongqiao Market

Allt mellan himmel och jord: mest kläder, väskor och skor. Öster om Himmelens Tempel. Mycket teknikprylar, men se upp för dåliga kopior! I synnerhet vill vi varna för att köpa mjukvaror här. Taxi eller T-bana och promenad.

秀水街 Sidenmarknaden

(Chang An Avenyn, T-bana nr1 till Yong An Li)
Den mest kända (och något dyra) ”fria” marknaden i Beijing. T-bana eller promenad ca 20 min österut från Howard Johnson.

雅秀市场 (城市宾馆对面) Ya Show – Gamla ”Kylin Plaza”

Här finns det mesta man kan behöva, inte minst kläder, i flera plan. Prisvärt och stort utbud. I närheten finns Pekings golfgata. Tyvärr har det de senaste åren blivit lika känt som Sidenmarknaden och numera trängs vi där bland andra turister och nytillkomna drivna försäljare. Varuhuset är nyligen totalrenoverat. I närheten finns ”Pekings golfgata”. Taxi.

琉璃厂 Liulichang Ancient Culture Street

(Avslutas i öster av Dazhalan Jie)
Bra ställe att hitta typiska kinesiska souvenirer och antikviteter. Taxi eller långpromenad 20-25 min från HJ.

大柵欄傑 Dazhalan Jie

Trevlig shoppinggata med väskor, plånböcker, bälten, siden, apotek, téhus mm. Ligger i närheten av Liulichang.

王府井 Wangfujing

Det ”nya” Beijings viktigaste shoppinggata med stort utbud av allt men dyrare än på marknader. Jättestora och moderna varuhus. Till stor del bilfritt! I norra delen och i sydväst finns spännande matmarknader. 25 min promenad från HJ eller T-bana 1+2 stationer. Kliv gärna av stationen före = ”Dongdan” och promenera under kvarteret 500 m bland allehanda butiker, Starbuck mm till du är framme vid Wang Fu Jing.

家樂福 Carrefour

(En av ett tjugotal ligger vid International Exhibition Center, nära SAS Radisson, innanför tredje Ringvägen NÖ, Beisanhuan Donglu 6). Fasta priser, men ofta med rea – och riktigt bra sådan! Oftast hög kvalitet. Påminner om Åhlens. Här kan du handla mat, kläder, sport, cyklar, sprit, teknik mm mm utan att behöva trängas. Taxi eller tunnelbana + promenad.

中关村广场购物中心 Zhongguancun Plaza Shopping Center

(Vid 3e Ringvägen NV, Haidian)
Mitt i ”Kinas Silicon Valley” ligger ett enormt varuhus, huvuddelen under gatuplan, med det senaste inom Data och High Tec. Inom gångavstånd finns flera andra stora Data- och elektronikmarknader. Billigt, men begagnat, kan man köpa hos affären Zhonghai Electronics (27 Haidian street 海淀路27号). T-bana Linje 4 till National Library + promenad.

潘家园旧货市场 Panjiayuan

(Öster om Longtanparken, mellan 2a och 3e Ringvägen SÖ)
Loppmarknad som söndagar fylls med antikviteter och ”antikviteter” och massor med sk ”kitch”. Asiens största centrum för konsthantverk i 2 byggnader. Övervakas av Beijing Cultural Relics byrå, men kopior är vanliga. Taxi.

金源时代购物中心. Golden Resources Shopping Mall

Vid Yuanda Bridge, på Yuanda Road, nära 4e Ringvägen i NV, ligger världens näst största Shoppingcenter (den största finns i Dongguan nära Hong Kong). I över 1000 olika affärer och i 6 plan finns ALLT att köpa här. 557 419 kvm. Som jämförelse kan nämnas att det är 12 ggr större än världens största IKEA. Många kan man köpa kinesiska märken och oftast mycket prisvärda produkter. Befriande lugnt och fritt från turister! Det finns dessutom gott om restauranger att testa smaklökarna på.

西城区阜成门外大街259号. Tianyi Market

som är Pekings största loppmarknad, ligger på 259 Fuchengmen Wai Road, (på norra sidan av vägen) i Xicheng District. ”Tianyi Xiaoshangpin PIFA Shichang” är den ultimata shoppingupplevelsen ”Made in China”. För shoppingälskaren ett måstebesök. Okänd för de flesta turister, även de som bor i Beijing. Ett gigantiskt utbud och ofta i riktigt bra kvalitet, av leksaker, väskor, sport, teknik, papper, skor, elprylar osv. Ligger 4 kvarter västerut från tunnelbanestationen Fuchengmen (Linje 2 väst), några hundra meter väster om Holiday Inn Downtown och norr om Presidential hotell. Bakom den gamla marknaden ligger hundratals butiker i ett nytt 5-våningshus, målat i pråliga färger. Öppet dagligen från 7:30 till 05:30. T-bana till Fuchengmen (Linje 2 väst).

万通商场. Wantong Market

I mitten av 2a Ringvägen västerut, ligger T-station Fuchengmen (Linje 2 väst). På östra sidan av gatan finns ett välordnat varuhus med allsköns prylar med prutmån: kläder, väskor, glasögon mm. Ganska litet för att vara i Kina, men vaddå??? 22000 m2 är ändå en hel del! Oftast bättre priser än på Sidenmarknaden och Ya Show. Högst upp finns bl a sportbutiker med mer fasta priser, men ibland kanonrea på märken som tex Nike, med upp till 70% rabatt.

北京恒基中心. Henderson Köpcenter

Hopbyggt med hotellet Howard Johnson Paragon ligger detta köpcenter som ofta har Rea-erbjudanden på äkta varor. Populärt bland medelklassen i Peking som tröttnat på dåliga skräpkopior. Under gatuplanet finns en gigantisk Supermarket.

EURO RESOR©

Klimat och väder i Peking

Månad

Genomsnittlig temperatur oC

Nederbörd

(mm)

Antal regndagarper månad

Mini temp

per dygn

Max temp

per dygn

Jan

-9.4

1.6

3

2

Feb

-6.9

4.0

6

3

Mar

-0.6

11.3

9

4

Apr

7.2

19.9

26

5

Maj

13.2

26.4

29

6

Jun

18.2

30.3

71

9

Jul

21.6

30.8

176

14

Aug

20.4

29.5

182

12

Sep

14.2

25.8

49

7

Okt

7.3

19.0

19

5

Nov

-0.4

10.1

6

3

Dec

-6.9

3.3

2

2

 

Obs!:

 • Uppgifterna kommer från China Meteorological Administration.
 • “Genomsnittet” för högsta respektive lägsta temperatur baseras på en trettioårsperiod, från 1961-1990.
 • Graden för högsta temperatur är därför lägre än de högsta graderna du kan förvänta dig på plats under samma period.
 • Antal regndagar” inkluderar all nederbörd så som snödagar.

 

Fakta om Suzhou:

Klicka på denna länk för fakta om Suzhou

Fakta om Zhouzhuang:

Klicka på denna länk för fakta om Zhouzhuang

Fakta om Shanghai:

Klicka på denna länk för fakta om Shanghai

 

Vädret i Kina just nu:

∗Vädret i Peking

∗Vädret i Shanghai

∗Vädret i Suzhou

Interaktiva kartor över Peking, Suzhou, Shanghai och Zhouzhuang:

Karta över Shanghai:

Karta över Suzhou:

Karta över Zhouzhuang:

Karta över Peking:

Bilder från Kinaresor Shanghai Peking:

Bilder från Peking:

Bilder från Suzhou:

Bilder från Zhouzhuang:

Bilder från Shanghai:

 • Personuppgifter

  Personuppgifter och adress- och kontaktuppgifter, samt passuppgifter som samlas in har enbart till syfte att underlätta servicen till våra kunder och att försäkra oss om att bokningar, visumansökningar och beställningar av tex Flygbiljetter blir korrekta. Vi begär aldrig de fyra sista siffrorna om inte kunden beställt någon försäkring och där försäkringsbolagen i sin tur kräver dessa av oss.

 • Cookies

  Vi använder cookies för att underlätta användningen av vår hemsida och individualisera vissa delar av innehållet. Kakor, cookies är en liten textfil som skickas från vår server och som sparas av din webbläsare. På så sätt kan systemet känna igen vilken typ av innehåll och vilka sidor som besökts på våra webbplatser, samt tex om du har röstat på veckans fråga redan (det går bara att rösta en gång från samma användare). Informationen kan tex även vara uppgifter om vilken webbläsare våra läsare använder.

 • Kontakt

  Euro Resor


  Kyrkog. 4
  852 31 Sundsvall.
  Jourtel. 0728 – 54 53 88


  Svartbäcksgatan 23
  753 32 Uppsala
  Tel. 018 – 14 35 00
  Jourtel. 0728 – 54 53 88

  1A Euro Resor AB
  E-post: info@euroresor.se
  Facebook: Euro Resor
  Twitter: Euroresor
  Instagram: euroresor
  Org-nr: 556526-6359

 • Traveller Theme • Copyright © 2022 IPSI Media