Världsutställningen Expo | Euroresor Travel Group

i ,

Avresa : Hemresa : Reslängd : Pris del i dubbelrum : 15.850,- Pris i enkelrum : 18.160,- Pris i extrabädd :

Världsutställningen Expo

PEKING – SUZHOU – ZHOUZHUANG – SHANGHAI

Världsutställningen!

Res med oss till 2010 års största evenemang i Shanghai – Världsutställningen! Temat ”Bättre stad – bättre liv” kommer att återspeglas bla i den svenska paviljongen som visar upp Sverige för ett besökarantal på ca 70 miljoner (varav 95 % kineser).

Du får uppleva världsutställningen i metropolen Shanghai, Kinas huvudstad Peking, men vi tar dig även med till ett par andra natursköna städer.

Vill du uppleva vindlande kanaler genom bördiga landskap och sjösystem i en värd bortom vår vardag? Uppskattar du vacker och dramatisk arkitektur? Tycker du om fantasifulla och optimalt genomtänkta trädgårdar? Då är detta din resa, där vi besöker  Suzhou (”Österns Venedig”) och följer kejsarkanalen söderut längs kanalsystemen i det bördiga slättlandskapet. En tur i pittoreska Zhouzhuang blir som grädde på moset…

 

Resor: 25/4- 4/5, 7/5-16/5, 21/5-30/5, 11/6-20/6, 18/6-27/6,
2/7-11/7, 30/7-8/8, 17/9-26/9, 24/9-3/10, 8/10-17/10, 15/10-24/10, 22/10-31/10.

 

Viktiga fördelar

 • Två heldagar till världsutställningen i Shanghai!
 • Entrébiljetter till världsutställningen ingår!
 • 4-stjärniga topphotell hela resan!
 • Svensktalande färdledare!
 • Alla i programmet nämnda utflykter med transporter, måltider (frukost, lunch, middag – inklusive måltidsdryck) och inträden – allt i toppkvalitet!
 • Alla flygskatter, flygplatsavgifter och kända flygbränslehöjningar ingår!
 • Visum ingår!
 • Peking, Suzhou, Zhouzhuang och Shanghai!
 • Priset!
 • Små grupper!
 • Hög servicenivå!

Höjdpunkter

Peking: Muren, Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Kolberget, Sommarpalatset, pärlodling, Kungfu-show, Hutongområde med Rickshaw och familjebesök o dagis, Minggravarna, Jadehantverk, Akrobatikshow, Himmelens tempel, lokal marknad mm

 

Suzhou: Trädgården att dröja sig kvar vid, broderiinstitut, Panmen

 

Zhouzhuang: Båttur längs Kejsarkanalen, tvillingbroarna

 

Shanghai:
Världsutställningen! Bunden, Yuyuan-trädgården, China Town

 

Följ med på en upplevelserik resa genom dåtid, nutid och framtid till ett mycket bra pris!

Extradagar i Shanghai på hotell kostar, med del i dubbelrum inklusive frukost, från 330 kr/person (lågsäsong). Förlängning måste beställas i samband med bokningen av resan. Vid förlängning tillkommer transfer till flygplatsen (taxi ca 80-100 Yuan = ca 50 kr /person om två åker).
[spoiler]

Dag för dag schema

Tidsangivelserna i programmets punkter är preliminära. Smärre justeringar kan förekomma i programupplägg och hotellalternativ. Förändringarna håller i så fall likvärdig eller ännu högre kvalité än i ursprungsprogrammet. Klicka på siffrorna för respektive fotnot för att läsa mer och klicka dig sedan tillbaka till dagsprogrammet.  
Dag 1
(Middag på planet)
Avresa
Dag 2
(F, L, M) Peking (Frukost på planet)
Ankomst till Peking. Bagagemottagning. Transfer till Paragon Hotel för incheckning och klädbyte - om rummen är klara.
12:00
Lunch.
13:15
Hutongkvarter och familjebesök med Rickshaw Tour. Även ett besök på en förskola (eller småskola), eller lokal marknad om skolan är stängd.
14:45
Till hotellet för en vilostund eller fri tid för egna aktiviteter.
18:00
Välkomstmiddag! Pekinganka på berömda Quan Jude.
Dag 3
(F, L, M) Peking
08:00
Bufféfrukost på hotellet
09:00
Tian an Men -torget = Himmelska Fridens Torg[1]
En promenad över torget från södra delen till norra. Vi tittar bl a på Hjältemonumentet och på Maos mausoleum.
10:00
Den förbjudna staden[2]. Från södra porten Tian an Men till utgången via trädgården i norr.
12:00
Lunch
13:00
Sommarpalatset[3]
15:00
Pärlfabriken[4].
18:00
Middag
19:00
Kung Fu show
Dag 4
(F, L, M) Peking
07:00
Bufféfrukost på hotellet
08:30
Cloisonnéhantverk
10:00
Kinesiska Muren[5]
12:00
Lunch
13:30
Jade Factory
14:30
Sidenmarknaden[6]
18:00
Middag
Dag 5
(F, L, M) Peking/Suzhou
07:00
Bufféfrukost på hotellet. Rummen checkas ut.[7]
08:30
Stadstur till Jingshan Park. Det s k "Kolberget" (Meishan)[8]
10:00
Tea House
10:45
Himmelens Tempel[9]
12:30
Lunch
13:30-16:00
Shopping på marknad eller berömt varuhus. Om tid finns.
17:00
Middag. Pekingguiden och busschauffören säger adjö.
Ca 19:35
Tåg mot Suzhou[10].
Dag 6
(F, L, M) Suzhou/Zhouzhuang
08:30
Bufféfrukost och incheckning
09:30
Liu Yuan[11]
11:00
Sidentillverkning[12]
12:00
Lunch
13:30
Buss längs Kejsarkanalen[13]. Nöjes- och sightseeingtur med vår buss till Zhouzhuang - Österns pärla. Guidad promenad bl.a. till Zhen’s residens. Sedan fri tid i Zhouzhuang för egna utforskningar, promenad, besök i téhus eller för shopping.
18:00
Buss åter till vårt hotell. Middag.
Dag 7
(F, L, M)Suzhou/Shanghai
07:00
Bufféfrukost på hotellet
08:30
Mot Shanghai[14] Bussen tar oss direkt till EXPO-området i Shanghai.
Expo. På egen hand
Lunch
Expo. På egen hand
18:00
Bussen tar oss till vårt hotell för incheckning. Jian Guo Hotel[15] välkomnar oss.
Middag
Dag 8
(F, L, M) Shanghai
08:00
Bufféfrukost på hotellet. Buss hämtar oss och tar oss till EXPO-området.
Expo. På egen hand
Lunch
Expo. På egen hand
18:00
Middag. Bussen tar oss till vår middagsrestaurang och sedan till vårt hotell.
Dag 9
(F, L, M) Shanghai
08:00
Bufféfrukost på hotellet
09:00
Yuyuan[16]
Chinatown. Denna sjudande stadsdel med sitt variationsrika folkliv har anlagts efter klassiska förebilder i väst.
12:00
Lunch (Mongolisk Barbeque!)
14:00
The Bund[17]
Renmin-torget[18]
Nanjing Road[19]
18:00
Middag
19:00
Akrobatikshow[20]
Dag 10
(F,*M) Shanghai/Arlanda
07:00
Bufféfrukost på hotellet
Ca 08:30
Hemresa (*Mat på planet)
 
[1] Himmelska fridens torg - Tian An Men, är världens största torg, med sina över 44 ha. Torget, som är Kinas kulturella och politiska centrum, är en känd mötesplats för olika evenemang och festligheter. Här utspelades även de omdiskuterade händelserna som 1989 gav eko och protester runt hela världen. Torget renoverades 1999 till en kostnad av ca 100 miljoner kronor. Bl. a ersattes de gamla betongplattorna mot plattor av granit. Gräsmattor anlades efter långsidorna.
[2] Förbjudna staden är den innersta delen av Pekings centrum. Härifrån residerade Ming- och Qingkejsarna och ingen vanlig människa fick sätta sin fot innanför murarna. Palatskomplexet består av 9 999 (och ett halvt) rum, eftersom endast himlen kunde ha 10 000. Kejsaren betjänades av 9 000 hovdamer och 10 000 eunucker. I filmen "Den siste kejsaren" är många scener från denna epok filmade i Den förbjudna staden.
[3] Sommarpalatset är en väldig parkanläggning som skänker oss atmosfär från kejsardömets sista dagar. Över hälften av parken består av en konstgjord sjö. Här finns också den berömda Marmorbåten som änkekejsarinnan Wu Ci Xi lät uppföra till sin egen 60-årsdag med pengar avsedda för flottan. Här finns även den berömda "De sjutton valvens bro" och den obeskrivligt vackra "Långa gången", Changlang, med sina tusentals målningar. Den täckta gången sträcker ut sig med sina 728 meter längs norra stranden.
[4] Pearl Factory. Här får vi se hur man tillvaratar pärlor ur sötvattensnäckor. Den som är ute efter något verkligt exklusivt kan hitta sin "pärla" bland pärlor här. Garanterat äkta. (Annars rekommenderar vi dig att handla på Regnbågsmarknaden och Pärlmarknaden).
[5] Kinesiska muren är med sina runt 700 mils totala sträckning jordens i särklass mäktigaste byggnadsverk. Det är en bedövande och märklig upplevelse att se den ca 8 meter höga och 7 meter breda muren ringla sig fram över de branta bergen, med imponerande vakttorn jämnt utspridda som pärlor i ett pärlband, tills den försvinner långt bort i horisonten.
Nutida beräkningar uppskattar att som helhet närmare 7 miljoner människor, mest slavar och krigsfångar, fick sätta livet till under byggandet. Den mest intensiva 10-årsperioden var efter det att kejsare Qin Shi Huang beordrat bygget av en sammanhängande mur. De första delarna byggdes på 400-talet f.Kr och dessa delar byggdes ut och kopplades samman under kejsare Qin som enade Kina på 200-talet f.Kr.
Soldaterna sände röksignaler dagtid och tände varnande eldar nattetid för att larma och kalla på förstärkning när fienden närmade sig från norr. Ett kinesiskt ordspråk lyder "Den man som inte besökt stora muren kan inte kallas en riktig karl". Även en svensk känner historiens vingslag.
[6]Vi besöker den berömda Sidenmarknaden, "Vackra Vattnets Gränd". Här gäller det att pruta!
[7] Väskor samlas i Lobbyhallen. (OBS Det brukar gå bra att deponera en eller flera väskor som man inte behöver på själva rundresan. Packa om i väskorna kvällen innan, men glöm inte pass och flygbiljetter)
[8] Kolberget, Meishan, som det kallas i folkmun fick sitt namn av myten om att kejsaren hade ett hemligt kolförråd under berget. Dess rätta namn är Jingshan = Utsiktsberget (43 m högt) och är ett av de få ställen där man kan få en vy över Peking. Från bergets fem utsiktspunkter får man en svindlande uppfattning av storslagenheten i stadsplaneringen av det gamla Peking. Allt ligger efter en syd- nordlig axel som avslutas med trumtornet och klocktornet i norr. Passa på att bli fotograferad med den förbjudna staden under dina fötter!
I Jingshanparken hängde sig den siste kejsaren av Ming i ett träd, efter att först låtit ta livet av sin familj - allt i förtvivlan över manchuernas framgångsrika attacker. Parken är ett populärt samlingsställe för utövande av vattenkalligrafi, sång, dans och olika gymnastikövningar.
[9] Himmelens tempel. Bönetemplet Qinan Dian, med sitt tredubbla, vackert blåglaserade tak (himmelens färg), räknas som en av Kinas vackraste byggnader. Hela tempelområdet omfattar 273 ha och består dessutom av lummiga parkområden med pinjeträd och cypresser och fantastiska arkitektoniska skapelser som Den heliga vägen, Himmelens altare, Himmelska valvet med Ekomuren och längst i söder Solaltaret.
[10] Vi åker rakt ut i den kinesiska landsbygden och ser odlingslandskap svepa förbi. Sovvagn i förstaklasskupé. Vi är på väg mot "Österns Venedig" som Marco Polo kallade staden under sitt besök på 1200-talet.
[11] Liu Yuan-trädgården ("Trädgården att dröja sig kvar i") är, med sina fyra sektioner, kanske den allra vackraste av Suzhous alla trädgårdar. En del av trädgården rymmer en spännande samling av Bonsaiträd. Här finns bl a en drygt sex meter hög jättesten från Taihusjön. Stenen sägs vara den mest fotograferade trädgårdsstenen i hela Kina. Den kinesiska trädgårdskonsten står som högst i Suzhou och bygger på en harmonisk balans mellan dramatiskt olika element som växter, vatten, klippor och paviljonger.
[12] Sidentillverkning. I Silk Factory får vi ta del av hur man ur kokongen får fram den enormt tunna sidentråden - för att sedan väva de vackraste och mest högklassiga sidentyger!
[13] Kejsarkanalen omger staden på tre sidor och är i hela sin längd, 1800km, den längsta grävda kanalen i världen.. Bebyggelsen små, vitrappade äldre hus med sina färgglada portar
[14] Vi åker sex mil österut till världsstaden Shanghai, Kinas ekonomiska och kommersiella centrum. Man brukar kalla Shanghai "Österns Paris". De magnifika bankpalatsen längs "Shanghais Wall Street" - "The Bund" (Waitan) har sina motstycken endast i några få andra världsstäder. 19-miljonersstaden Shanghai är på god väg att etablera sig som hela sydostasiens ledande handelscentrum. Att det västerländska inflytandet varit stort alltsedan mitten av 1800-talet märks tydligt i arkitektur, kultur och i det intensiva nöjeslivet!
[15] **** Jianguo Hotel blir vårt hem den närmaste tiden. Se: www.jianguohotel.com.cn
Hotellet som har allt man kan begära.
[16] Yuyuan-trädgården är den enda bevarade av flera trädgårdar som skapades på 1500-talet med Suzhous trädgårdskonst som förebild. Yuyuan, Pan Yunduans mandarinträdgård, är känd som en av de allra vackraste och mest spännande i hela Kina, med sina stigar som slingrar sig fram mellan dammar, portar och paviljonger.
[17] Ett besök till kvarteren i Bunden, "The Bund". Byggnaderna visar med sin brokiga arkitektur tydliga spår av olika kolonialmakters nyklassiska stilarter. Hela området har totalrenoverats och stora delar av den långa strandpromenaden täcks numera av plattor av marmor. På andra sidan Huangpufloden ser vi den ståtliga Oriental Pearl Tower som med sina 468 m är världens tredje högsta TV-torn. Området heter Pudong och är det snabbast växande området i Shanghai sedan reformpolitiken inleddes på allvar runt 1990 (genom den tidigare ledaren Deng Xiaoping).
[18] Vi fortsätter efter lunch med ett besök till Renmintorget, "Folkets Torg", i Shanghai. Här pågår ständigt en uppsjö av olika aktiviteter och speciellt tidigt på dagen: Taiji, dans, qigong, motionslöpare, musik och sång, kortspel, svärdfäktning, "luftning" av mängder med burfåglar mm mm.
[19] Vi ger oss iväg till Nanjing-gatan för en promenad/shopping. Om Göteborg har Avenyn och Stockholm Drottninggatan, så har Shanghai sin Nanjing Lu. Här finns alla slags affärer, inte minst med varor från Japan och väst. Har vi tur kommer vi förbi kvarteret där Zhou En Lai bodde. De östra delarna av gatan förvandlas ibland vid kvällstid till gågata med ett pulserande uteliv.
[20] Den kinesiska akrobatikshowen är med all rätt världsberömd. Allra högst i kurs står den i Shanghai - en oförglömlig upplevelse![/spoiler]
Denna resa har tyvärr inget planerat resedatum.
Gör gärna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.
 • Kontakt

  Jourtel 0728 545388

  info@euroresor.se

 • Kontakt

  Euro Resor


  Uppsalavägen 173
  857 31 Sundsvall.
  Jourtel. 0728 – 54 53 88


  Svartbäcksgatan 23
  753 32 Uppsala
  Tel. 018 – 14 35 00
  Jourtel. 0728 – 54 53 88

  1A Euro Resor AB
  E-post: info@euroresor.se
  Facebook: Euro Resor
  Twitter: Euroresor
  Instagram: euroresor
  Org-nr: 556526-6359

 • Traveller Theme • Copyright © 2023 IPSI Media